• pagetitle pagetitle pagetitle

Mondhygiëne behandelingen

Een schone mond en gezond tandvlees, dat wil toch iedereen?
U hebt een frisse adem en legt een goede basis om een leven lang met uw gebit te kunnen doen.

Dagelijks goed poetsen én tussen uw tanden en kiezen stokeren is belangrijk.

Maar uw gebit dient ook gereinigd te worden op plekken waar u zelf niet bij kunt komen, zoals onder het tandvlees. Hierdoor wordt voorkomen dat vuil zich daar gaat ophopen.

Dit gebeurt ongemerkt waardoor geleidelijk problemen ontstaan, denk aan tandbederf, ontstoken en bloedend tandvlees (gingivitis) en gevoelige tanden. Ook kan het kaakbot, wat het fundament van uw gebit is, hierdoor worden aangetast (parodontitis). Bot wat eenmaal weg is komt helaas nooit meer terug. Ook draagt een goede mondhygiëne bij aan uw algehele gezondheid.

De mondhygiënist kan u hierbij helpen; zij is uw persoonlijke mondcoach.

Want geen enkele mond is hetzelfde: de mondhygiënist neemt de tijd om uw persoonlijke mondsituatie te bekijken en geeft voorlichting over het ontstaan van mond- en/of tandvleesproblemen. Ook vertelt ze hoe u uw mond gezond houdt en geeft hier persoonlijke adviezen over. Bij Mondzorg Zelhem is ook veel aandacht voor preventie; het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes. Want voorkomen is beter dan genezen. En dit begint natuurlijk al bij kinderen.

Daarnaast voert de mondhygiënist een professionele gebitsreiniging uit waarbij plaque, tandsteen en aanslag grondig worden verwijderd. Alleen samen met de mondhygiënist is parodontitis te stabiliseren of te genezen.
De mondhygiënist kan beschermende middelen aanbrengen bij bijvoorbeeld gevoelige tanden. Tot slot wordt uw gebit gepolijst waardoor deze weer glad en schoon aanvoelt.

De mondhygiënist helpt u dus om uw gebit en tandvlees gezond te krijgen én te houden. Nadat ze uw persoonlijke mondsituatie heeft bekeken kan ze u vertellen hoe vaak per jaar een bezoek wenselijk is voor een leven lang een gezonde, stralende en frisse mond!

DUS bij

  • Bloedend tandvlees
  • Pijnlijk tandvlees
  • Tandsteen/aanslag
  • Losstaande tanden
  • Gevoelige tanden
  • Vaak gaatjes
  • Slechte adem

Bezoek onze mondhygiënist!

Deze website gebruikt (technische) cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op onze website.