De periodieke gebitscontrole vindt meestal 2 keer per jaar plaats, maar de frequentie wordt per persoon bekeken. Kinderen zien wij vanwege de vele veranderingen in het gebit minimaal 2 keer per jaar, vanaf de leeftijd van 2 jaar. Tijdens een controle wordt er niet alleen gekeken naar de gezondheid van het gebit maar ook de slijmvliezen krijgen aandacht. En er wordt onder andere gelet op afwijkende mondgewoontes zoals knarsen en klemmen, die vaak onopgemerkt blijven maar op de lange termijn tot grote problemen kunnen lijden.

Kinderen worden spelenderwijs  “opgevoed” tot het hebben van een goede mondhygiëne en een “normaal” eetpatroon, om zo (toekomstige) problemen te voorkomen. Een gaaf gebit kan! Gaatjes zijn niet normaal, helaas wel veel voorkomend. Aanvullend houden de tandartsen de ontwikkeling van de kaak en de doorbraak van de elementen in de gaten.

Tijdens de periodieke controle voeren wij bij uitzondering meteen een behandelingen uit.  Mocht er tijdens de controle behandeling nodig blijken dan wordt daar voor een vervolg afspraak gemaakt.

Vanwege de drukte in de praktijk maken wij afspraken voor de periodieke controles het liefst vooruit, direct na de laatste afspraak. U kunt echter ook kort van te voren bellen om een afspraak te maken voor een controle.